Itt a lista: ezek most a Balaton legjobb éttermei - heti összefoglaló

Pénzcentrum2014. július 20. 18:30

A legjobb balatoni éttermek mellett a lottómilliárdosok pénzköltési szokásairól, életveszélyes pékárukról is szólt a 29. hét itt, a Pénzcentrum.hu-n. Mutatjuk, melyek voltak a legérdekesebb témák - a teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Ezek most a Balaton legjobb éttermei - itt a toplista
Elkészült a legjobb balatoni éttermek 2014-es listája. Az összesítés szerint idén sincs meglepetés, továbbra is a balatonszemesi Kistücsök étterem a legkedveltebb tóparti vendéglátóhely. Az viszont már meglepő, hogy a déli parton ezzel ki is fújt az értékelhető éttermek sora, legalábbis a top10-be több nem került be.

Tényleg erre költötte nyereményét a lottómilliárdos?
Dúl a lottóláz Magyarországon; a 29. játékhéten már 2 milliárd 40 millió forint keresi gazdáját az Ötöslottón. Ahogy az halmozódás idején lenni szokott, egyre többen térnek be egy-egy lottózóba, és természetesen egyre többen játszanak el a gondolattal, mire is költenék a főnyereményt.

Életveszélyes pékáruktól roskadoznak a boltok polcai?
Növényvédő szeres kenyerek, hamisított élelmiszerek: ha nem is életveszélyesek, de nagy valószínűséggel rossz hatással vannak a szervezetünkre. Nagy-Britanniában évről-évre nő a növényvédő szer maradványok aránya a kenyerekben, mégsem kell aggódni emiatt, állítják a tudósok. De nem egyedül ezek a kémiai maradványszerek jelenthetnek egyébként veszélyt.

Csak lehúzás a hitelkártya: mit titkolnak a magyar bankok?
Habár tudatos használattal éves szinten több tízezer forintot is spórolhatunk a hitelkártyákkal, a bankok mégsem hozzák szívesen nyilvánosságra, hogy az ügyfelek hány százaléka tudja kihasználni a plasztik nyújtotta előnyöket. A pénzintézetek többsége üzleti titokként kezeli ezeket az adatokat. A többi banktól kapott válaszok alapján nem véletlen: ezek szerint az ügyfelek többsége nem tudja kamatmentesen használni a plasztikot.

Most Te is százezreket spórolhatsz: egy filléredbe sem kerül
Megfelelően kiválasztott hőszigeteléssel akár 40 százalékkal is csökkenthető az éves gázfogyasztás, és a nyári melegben még a villanyszámlánkon is faraghatunk. Ráadásul mindezt hitelből is finanszírozhatjuk, egy fillérünkbe nem kerül majd.

Tényleg elbúcsúzhatunk a forint bankjegyektől és érméktől?
Sajtóértesülések szerint átfogó készpénzcserére készül a Jegybank. Legutóbb az 1990-es években került sor hasonlóra, akkor hét évre és közel három milliárd forintra forintra volt ehhez szükség.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Támadnak az átverős utazási irodák: ezt jobb, ha tudod
Szinte minden nyáron hallunk rémtörténeteket balul sikerült utazásokról, pocsék szállodákról, bedőlt utazási irodákról, elmaradt nyaralásokról. Sok esetben az utas tehetetlen, de van, amikor megelőzhető vagy orvosolható a baj.

Ezeket az országokat jobb, ha elkerülöd idén nyáron
Folyamatosan frissülő tájékoztatást ad az utazásra nem javasolt térségekről a Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata. A legfrissebb, júliusi lista számos olyan területet tartalmaz, ahová sok magyar család is szívesen utazik.

Akár meg is büntethetnek az ingyenes készpénzfelvétel miatt

Változik a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel igénylése. Egyrészt egyszerűsödik a bankváltás, mivel nem nekünk kell visszavonni az igényt a régi bankunknál. Másrészt az online rendszer segítségével kiszűrik azokat, akik több helyen igényelték az ingyenes készpénzfelvételt.

 

Címkék:
utazás, étterem, Balaton, összefoglaló,