11 °C Budapest

Ezek most a Balaton legjobb éttermei - itt a toplista

Pénzcentrum
2014. július 17. 11:05

Elkészült a legjobb balatoni éttermek 2014-es listája. Az összesítés szerint idén sincs meglepetés, továbbra is a balatonszemesi Kistücsök étterem a legkedveltebb tóparti vendéglátóhely. Az viszont már meglepő, hogy a déli parton ezzel ki is fújt az értékelhető éttermek sora, legalábbis a top10-be több nem került be.

Nem árt körültekintőnek lenni a Balaton partján, főként, ha egy jót enne az arra tévedő egyszeri turista. Még ma is egymást érik ugyanis az úgynevezett "becsali" csárdák, s a fantáziátlan kisvendéglők, ahonnan többnyire rossz szájízzel távozik az ember, s ez csak részben írható az étel rovására. Mindezek ellenére akadnak igazán kitűnő vendéglátóhelyek is a magyar tenger környékén - ezeket gyűjtötte szokásához híven egy csokorba a Magyar Konyha.

A toplista első helyén nincs meglepetés, az elmúlt évekhez hasonlóan ismét a balatonszemesi Kistücsök étterem állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A magazin beszámolója szerint ez nem is csoda, hiszen idén "felújított, ízléssel átépített vendégtér, vadonatúj, korszerű konyha" várja az éhes látogatókat. Az összesítés szerint a legendás déli parti étterem mellett idén két veszprémi étterem léphetett fel a dobogóra; sorrendben a Chianti és a Villa Medici hódította el az ezüst és a bronzérmet.

AZ ONLINE TÉRKÉPHEZ KATTINTS A KÉPRE!

Amennyiben elhelyezzük a térképen a top 10-es listában szereplő éttermeket, jól láthatóvá válik, hogy a legjobb vendéglátóhelyek - egy kivételtől eltekintve - kizárólag a tó északi partján találhatók. Egyértelmű tehát, hogy bár a régió fő turisztikai vonzerejét továbbra is maga a Balaton partja és vize jelenti, a fürdőzési és vitorlázási lehetőségek sokaságával; ennek ellenére a tó idegenforgalmának megújulásához egyre inkább szükség lenne a minőségi szolgáltatást nyújtó helyek térhódítására is.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem