Népszerű balatoni strandok: mennyivel fizetünk többet idén?

Világgazdaság2014. június 10. 10:03

Jobb lehet az idei balatoni szezon a tavalyinál az előfoglalási adatok alapján. A nyaralókat ugyanakkor a fizetős strandokon csaknem mindenhol változatlan belépő-árakkal várják a népszerű üdülőhelyeken - írja a Világgazdaság.

Minden adott ahhoz, hogy a tavalyinál valamivel jobb legyen a balatoni szezon, egész évben 5-7 százalékos emelkedést várnak. A 173 működő egységben tavalyhoz képest már az első három hónapban is 13 ezerrel több vendég foglalt szállást, a vendégéjszakák száma pedig 14 ezerrel nőtt. Belföldön a Balaton a legkedveltebb turisztikai régió, a külföldi vendégek is ezt a térséget keresik fel leginkább a főváros után.

KATTINTS! Balatoni nyaralót 5 millió alatt? Nem lehetetlen, itt a lista

A négy legnagyobb vendégforgalmú balatoni település Hévíz, Zalakaros, Siófok és Balatonfüred. A nyolc hévízi és három zalakarosi gyógyszálloda regisztrálta a teljes balatoni vendégkör közel negyedét.

Csaknem az összes balatoni fizetős strandon változatlan belépő-árakkal indul a szezon. A felnőtt strandbelépők árai helytől és szezontól függően 450-1000 forint között alakulnak idén is. Az arany-és ezüstparti szakaszok ugyanakkor továbbra is ingyenesek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, strand, fürdő,