Az alagútban gyalogolnak a 2-es metró utasai

MTI2014. március 26. 14:56

Műszaki okok miatt nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere szerda délután az MTI-vel.

FRISS! Nem sokkal szerda délután 5 óra előtt újraindult a 2-es metró forgalma a teljes vonalon - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

Az MTI úgy tudja, hogy a szerelvény két állomás között lett mozgásképtelen, az utasokat leszállítják a metróról és az alagúton keresztül kísérik a Keleti pályaudvari állomásra, a tűzoltók is a helyszínen vannak.

Szerda reggel is leállt a 2-es metró, pótlóbuszokkal vitték az utasokat a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között.

BKK: a nagy számok törvénye...

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Pénzcentrum.hu-t arról tájékoztatta, hogy mozgásképtelenné vált egy szerelvény az M2-es metró vonalán, a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion állomás között, a Déli pályaudvar irányába. A szerelvényen mintegy negyven utas tartózkodott, akiknek a testi épségük egy pillanatra sem volt veszélyben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A BKV azonnal intézkedett és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság bevonásával 20-25 perc alatt a homlokmenekítő ajtókon keresztül szabályozottan, gond nélkül leszállították az utasokat a járműről és kisegítették őket az állomásra. A BKK helyszínre érkező forgalomirányító kollégái ásványvízzel, üdítővel látták el az utasokat.

Mint írják, a nagy számok törvénye alapján, a napi több száz kilométert futó szerelvényeken sajnos előfordulhat meghibásodás, mai napon is egy ilyen műszaki hiba történt. Az M2-es vonalon közlekedő metrószerelvények nem teljesen azonosak a pénteken induló új, M4-es vonalon közlekedő járművekkel.

A meghibásodás miatt az M2-es metró vonalán az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér állomások között összesen 44 darab pótlóbusz közlekedik. A hiba kivizsgálását a BKV Zrt. a járművet gyártó Alstom bevonásával azonnal elkezdte.

Címkék:
bkk, bkv, metró, Budapest, puskás ferenc stadion, alstom,