A legolcsóbb nyaralást keresed? Ide utazz idén nyáron!

Pénzcentrum2014. január 25. 08:02

Az év egyik legolcsóbb nyaralási célpontja lehet a török riviéra, hiszen a belügyi válság miatt nagyot esett a helyi fizetőeszköz árfolyama, amit a napokban kibontakozó újabb pénzügyi aggodalmak miatt további gyengülés követett. Az utolsó szezon óta közel 20 százalékot zuhant a török líra, ami miatt olcsóbban lehet most szállást találni az országban, de az utazás szinte összes költsége alacsonyabb lehet idén.

Napok óta egyre fokozódó eladói nyomás mutatkozik a feltörekvő devizákon - írja a Portfolio.hu. Sorozatban dőlnek a több hónapos, éves, sőt történelmi mélypontok. A magyar turisztikai célpontok közül leginkább Törökország érintett, jelenleg 20 százalékkal lehet olcsóbban váltani lírát, mint tavaly.

A forint is megszenvedte az elmúlt napokat, így a főbb devizákkal szemben nagyot gyengült. Ez azt jelenti, hogy az eurót használó országok irányába most drágább lehet az utazás.

Törökországba ezzel szemben a nagyobb arányú gyengülés miatt, még forintban mérve is olcsó lehet az utazás. A utazásszervezők árain lassabban jelentkezhet ez a hatás, de az online szállásfoglaláson máris érezhető lehet a hatás.

 


A repülőjegyek árai kivételével általánosságban elmondható, hogy az időben lefoglalt nyaralás sokkal olcsóbb lehet, mint a szezonban szervezett. Különösen akkor lehet érdemes most elkezdeni gondolkozni, hova is megy a család, ha az esetleges célországok között olyan is van, amelynek a devizája most nagymértékben esett. Esetleg előre is be lehet váltani a szükséges valutát, így a készpénzre sem lesz gondunk az indulás előtt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A héten több olcsó utazási lehetőséget is összeszedtünk azoknak, akik most ültek le dönteni a kérdésben.

Kattints! Hova utazz fillérekért 2014-ben? Itt a "bakancslista" + képek

Címkék:
utazás, törökország, török líra, török fizetőeszköz, líra árfolyam,