Jön a taxibusz és a kívánságmegálló a BKV-nál

Pénzcentrum2013. október 24. 11:40

November 4-től két új, sajátos buszjáratot vezet be a BKK és a BKV. Aranyhegyen és részben Ürömhegyen új mikrobuszjárat indul iránybuszként, 219-es jelzéssel, a Csúcshegyen pedig a 260-as csuklós busz hosszabbítja meg a jelenlegi vonalát, ha az utasok úgy kívánják.

A 219-es iránybusz és a 260-as csak részben iránybusz kezdetben tesztüzemben közlekedik. A BKK azzal indokolja bevezetésüket, hogy az Aranyhegyen és a Csúcshegyen lakók már régebb óta szeretnének tömegközlekedést a térségben, hogy ne kelljen kilométernyi sétát tenniük az első megállóig.

A csúcshegyi terület tömegközlekedésbe történő bekapcsolására a jelenleg is közlekedő 260-as autóbusz vonalát hosszabbítják meg Harsánylejtő Kertvárosig. Ez a járat közvetlen kapcsolatot teremt a Nagykörúttal és az M2-es metróvonallal. A tesztüzemben az autóbuszok csak abban az esetben teszik meg a kertvárosig tartó új vonalszakaszt, ha az utazási igényt előzetesen jelezték, akár telefonon, akár a buszon utazók az autóbuszvezetőnél. A mai csuklós autóbuszoknak belefér a menetrendjébe a néhány perces többletút.

Az Aranyhegy és részben az Ürömhegy tömegközlekedésbe történő bevonására új járatot indítanak 219-es jelzéssel, reflektálva a térségben lakók igényére. Az aranyhegyi úthálózat nagyobb méretű járművek rendszeres közlekedtetésére alkalmatlan, így mindenképpen kisebb méretű, az úthálózat sajátosságaihoz és a várható utazási igényekhez jobban igazodó jármű kellett ezért ott mikrobuszok járnak majd.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 219-es autóbuszjárat teljesen új sajátosságokkal rendelkező eleme lesz a főváros tömegközlekedésének, hiszen az útvonala sem lesz állandó, és az utasok sem a megszokott, kiépített megállóhelyeken szállhatnak fel. Ez a közlekedési mód rendkívül rugalmas, a járatok csak előzetes igénybejelentés esetén közlekednek majd és csak azt a vonalszakaszt érintik, ahonnan tényleges utazási igényt jelentettek be a diszpécserközpontba.

A iránybusz közlekedési mód nem teljesen ismeretlen a fővárosban, hiszen a 937-es éjszakai autóbuszjárat közel tíz éve működik ilyen módon, a nappali közlekedésben ugyanakkor ez lesz a rendszer bemutatkozása.

Címkék:
bkk, Budapest, tömegközlekedés,