Irány a Balaton! Ezek a legjobb és a legolcsóbb strandok: itt a lista!

Pénzcentrum2013. augusztus 9. 11:03

26-27 fokos a Balaton hőmérséklete, a következő napokban - néhány zápor kivételével - igazi strandidő várható. A szezonból még két hét hátravan, a Pénzcentrum.hu pedig mutatja, hol érdemes, és hol a legolcsóbb strandolni a magyar tengernél.

Jól alakul az idei szezon a Balatonnál, a strandok biztonságának szempontjából is. A magyar tengeren számottevően csökkent a vízből mentések és a súlyos balesetek száma, vízbefulladás az idei szezonban nem történt, ami rendkívüli eredménynek számít a korábbi évekhez képest - mondta Lengyel Norbert, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) strandi mentéscsoportjának vezetője.

A vízi mentőknek eddig kilenc esetben kellett vízből menteniük embereket és 60 súlyos esetben - például allergiás rohamoknál, csonttöréseknél - közreműködtek a bajbajutottak gyors és szakszerű orvosi ellátáshoz juttatásában.

A VMSZ ad szolgálatot több mint 50 balatoni strandon és valamennyi vízparti vagy medencés Erzsébet táborban is. Tapasztalataik szerint nem csökkent a vendégek száma a Balatonnál a korábbi évekhez képest, amit szerintük a könnyű sérülések tartósan magas száma is bizonyít. Eddig mintegy 2300 kagyló okozta vagy egyéb vágott, illetve zúzódásos sérülést kellett ellátniuk.

Szabadstrandok a Balatonnál

A kánikula elől rengetegen a vízparton keresnek menedéket, ők több tucatnyi szabadstrandot találhatnak a Balaton partján. Ezek általában nem olyan színvonalúak, mint a belépős fürdőhelyek, azonban sok olyan van közöttük, amelyek színvonalas szolgáltatásokkal, megfelelően kiépített partszakasszal várja a vendégeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A legjobbak idén is megkapták jutalmukat

A magyar tenger strandjait évek óta minősíti a Balatoni Szövetség nevű szervezet, az úgynevezett Kék Hullám Zászlókkal, amit azok a strandok és kikötők nyerhetik el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak; a 2013-as zászlókat szerdán adták át. Idén 37 strand (és kikötő) indult a minősítésért, közülük 31-en kapták meg a zászlót.

A Kék Hullám Zászló egyebek közt azt jelenti, hogy az azt elnyerő strandokon működik elsősegély nyújtó hely, vízimentő szolgálat, orvosi ellátás, és ügyelnek a közbiztonságra is, példáula lopásokvisszaszorításával. Felmérések szerint főként a külföldi turisták veszik figyelembe fürdőhelyválasztásuknál az otthonukban is jól ismert, számukra garanciát jelentő minősítést.

 


Címkék:
utazás, Balaton, szabadstrand,