Egyre többen utaznak üdülőjárattal külföldre, belföldre

Világgazdaság2013. augusztus 6. 09:05

Egyre népszerűbbek a Volánbusz üdülőjáratai, és fokozatosan emelkedik azoknak a száma is, akik külföldi utazásukhoz a MÁV nemzetközi ajánlatait választják - írja a Világgazdaság.

A horvát, az olasz és a montenegrói vonalon is növekedett a Volánbusz forgalma. "Átlagban az üdülőjáratok 30-60 százalékkal teljesítenek jobban, összehasonlítva az előző évi időszakkal" - értesült a napilap a Volánbusztól. Sikeresen rajtoltak a Horvátország európai uniós csatlakozásával egy időben Zágrábba és a szlovén fővárosba, Ljubljanába indított új buszjáratok is.

A MÁV ajánlatában az idén is kiemelt helyen szerepelnek az Adriai- és a Fekete-tenger üdülőhelyei. A legkeresettebb úti cél Ausztria, utána Németország, Szlovákia, Románia és Csehország következik a népszerűségi listán. A MÁV szerint Ausztria és Németország esetében a vasút egyértelműen konkurenciája a légiközlekedésnek a Budapest-München távon.

"Nincsenek rejtett költségek - hangsúlyozta a MÁV -, így a vonatjegy ára tartalmazza a csomagszállítási lehetőséget, nem kell az utasfelvételért és egyéb adók miatt külön fizetni. A vonatjegyek egyre nagyobb része az interneten is megvásárolható, az állomáson lévő kioszkból kinyomtatható. A repülőgép menetidejéhez képest ugyan hosszabb a vonatút, de az utazás lényegesen kényelmesebb, a check-in és check-out nem vesz el időt."

 

Címkék:
utazás, MÁV, nyaralás, máv-start, volán, üdülés,