Sokkal kevesebb a last minute kedvezmény idén nyáron

Világgazdaság2013. július 29. 08:34

A korábbi évekhez képest az idén nyáron sokkal kevesebb a last minute kedvezmény a hazai utazási irodáknál, mert sokkal kevesebb kapacitást kötöttek le, amit akciók nélkül is könnyebb megtölteni, a charterpiaci szereplők pedig óvatosságból alulvállalták magukat, így túlkereslet alakult ki - írja a Világgazdaság.

A lap szerint sokáig "sakkoztak" az utazási irodák, hogy az idei nyárra mennyi charterjáratot és garanciális szállás kapacitást kössenek le, végül a mintegy 1200 regisztrált iroda közül csak 25 vállalkozott charteres utazásszervezésre, az általuk igazolt kaució mértéke azonban meghaladja a 9 milliárd forintot. Tavaly még 28 cég szerepelt a chartereztető utazásszervezők listáján. Megjegyzik, hogy a fapados légitársaságok egy sor hagyományos charterdesztinációra nyitottak járatot.

Több irodánál is azt mondták, hogy az idei szezon nagyon erős, mindent el lehet adni a piacon. A mediterrán térségben már nagyon kevés a szabad kapacitás a szállodákban, és Görögország néhány év visszaesés után újra nagyon népszerű, mint fogalmaztak, minden második ember oda szeretne utazni.

 

Címkék:
utazás, nyaralás, repülés,