Mivel lesz jobb a SZÉP Kártya?

Pénzcentrum2013. június 25. 17:08

Még tágabb lesz a második félév elejétől a Széchenyi Pihenőkártyával igénybe vehető szolgáltatások köre, és egyszerűsödik a használata is. Már nem csupán a fesztiválbelépőt vásárolhatjuk meg vele, hanem a szálláshelyünk összes, helyben igénybe vehető szolgáltatását is így fizethetjük.

Részben a szálláshelyeket érinti a SZÉP Kártyát szabályozó rendelet július 1-jétől életbelépő módosítása, amely szerint az ott igénybe vehető összes szolgáltatás - beleértve a félpanziós ellátást, a masszázst vagy a kozmetikai kezelést - kifizethető a plasztiklappal. Ahogyan mostantól bármelyik alszámláról vásárolhatunk belépőt gyógyfürdőbe, illetve strandra, vagy akár szabadidős sportrendezvények, például futóversenyek nevezési vagy regisztrációs díját is kiegyenlíthetjük a SZÉP Kártya segítségével.

"Az új lehetőségek két olyan területen is komoly elmozdulást hozhatnak, amelyek a SZÉP Kártya létrejöttének eredeti céljai között is kiemelt szerepet töltöttek be: ezek a belföldi turizmus és az aktív sportolás" - fogalmazott Lehoczky László, az MKB SZÉP Kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója. Szerinte a július 1-jétől életbelépő rendeletmódosítás az MKB SZÉP Kártya népszerűségére is jótékony hatással lehet. Amelyre egyébként sem lehet panasz: a 2011 novemberében elindult, jól működő, olcsó, könnyen kezelhető rendszer révén 112 ezer dolgozó kapott több mint 16 milliárd forintnyi juttatást a munkáltatójától. Időközben a szolgáltató partnerek is folyamatosan fedezik fel a kártyában rejlő lehetőségeket: az MKB már több mint 10 milliárd forintot fizetett ki a vele idáig szerződött 10 800 szolgáltatónak, amelyek 13 ezernél is több szolgáltatási helyet tartanak fenn.

Miközben az MKB SZÉP Kártya használói a friss statisztikák szerint leginkább vendéglátásra (67 százalék) és szálláshelyre (20 százalék) használták a keretüket, szabadidőre mindössze 13 százalékban költenek. Ez annak fényében igen különös, hogy épp ezt az alszámlát lehet a legszélesebb szolgáltatási körben felhasználni. Nem csupán uszodákban, fürdőkben vagy különböző kulturális szolgáltatásokra, hanem például speciális gyógyászati technikákra és bizonyos egészségügyi vizsgálatokra. A nyár beköszöntével persze aktuálissá válik a kártya használata vidámparkban, állatkertben, szabadidőparkban, és érdemes tudni, hogy akár táboroztatást, lovasoktatást, sporthorgászatot, de akár a fesztiválbelépőt és szabadtéri színházak jegyeit is ki lehet fizetni a SZÉP Kártyával.

A júliustól életbe lépő változások hatására Lehoczky László épp a szabadidő kategóriában számít érzékelhető forgalombővülésre 2013-ban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
utazás, fesztivál, szép kártya,