Tömegesen érkeznek hozzánk a lassú turisták Ausztriából

Pénzcentrum2013. április 19. 18:06

Európa nyugati felében a lassú turizmus (slow tourism) reneszánszát éli, ami a stresszes mindennapoktól elszakadva biztosít szellemi és lelki szempontból élményeket a turistáknak.

Ausztriában ugyancsak nagy népszerűségnek örvend és divatos a turizmus ezen új irányzata. A Magyar Turizmus Zrt. lapunkat arról tájékoztatta, hogy Magyarországon is minél több világi turista számára szeretnék lehetővé tenni a szakrális helyek megismertetését, illetve a pihenéshez a testi-lelki felüdülés teljes spektrumában alternatívát kínálni a "közönséges" szálláshelyek és turisztikai attrakciók mellett. Tipikusan ilyen hely a Pannonhalmi Főapátság: a cél, hogy a Szent Márton-hegyen elhelyezkedő apátság szolgáltatásai és vonzerői minél jobban bekapcsolódjanak a turisztikai vérkeringésbe, s tovább növekedjen például az Ausztriából érkező látogatók száma.


A Magyarországra érkező osztrák turisták közel 20 százaléka kulturális motivációval érkezik, s ezen belül mintegy 10 százalékra tehető a kifejezetten egyházi, vallási hajtóerővel bíró utazások aránya. A Magyar Turizmus Zrt. osztrák külképviselete kiemelt figyelmet szentel a kulturális- és vallási témán alapuló turizmus Ausztria és Magyarország közötti előmozdítására.

Címkék:
utazás, turizmus,