Százezres költség lesz az ócsaiak költöztetése

Pénzcentrum2013. március 28. 10:02

Nem lehet tudni, hogy ki állja majd az Ócsára érkező rászoruló családok költözésének a költségeit. A Blikk számításai szerint egy-egy családnál a számla százezres is lehet.

Százezer forint feletti összegbe is kerülhet egy-egy családnak a költözködés az ócsai lakóparkba - írta a Blikk. A lap szerint a költöztetés költségeire nem gondoltak az illetékesek, noha a bedőlt hitelesek megsegítésére szánt ócsai telepet szociálisan rászoruló, nagyon szegény családok számára építették. A Blikk ugyanis nem kapott választ arra a kérdésre, hogy ki állja majd a távolabbról érkezők százezres számláit.

A Máltai Szeretetszolgálat megbízása a pályázat lebonyolítására és a nyertesek kiválasztására terjed ki, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. pedig csak a bérleti szerződés aláírásakor fog képbe kerülni - ennyit tudott meg a lap az érintett szervezetektől.

Az eddig kiválasztott húsz bérlő közül többen igen messze laknak Ócsától. Bár a többség a fővárosi és Pest megyei, egy család például Nyíregyházát hagyná ott az új otthona kedvéért, vagyis 235 kilométerről kell költöznie, de vannak, akik Püspökladányból vagy Szekszárdról érkeznének.

A Blikk számításai szerint a család méretétől, a bútorok és a szállítandó holmi mennyiségétől függően 119-150 ezer forintba kerülhet az internetes kalkulátorok szerint Nyíregyházáról leköltözni Ócsára. Püspökladányból 100 ezer forint körüli összegért lehet költözni, valamivel kevesebből ki lehet hozni egy szekszárdi fuvart. Budapestről is 40-54 ezer forint közötti ajánlatokat kaptunk a költöztetőcégektől.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A költözködési költségek mellett eltörpülnek a házakért fizetendő bérleti díjak: az ingatlan méretétől függően havi nettó 16,8-21,1 ezer forintot kell fizetniük az újdonsült ócsai adósparki lakosoknak.

Ócsára csak azok a bedőlt, gyerekkel rendelkező devizahitelesek pályázhattak, akiknek lakását 2011 október és 2012 november között jelölték ki árverezésre, valamint vállalják kertjük művelését és a közösségi normák betartását. A pályázati feltételek valószínűleg túl szigorúak voltak, mivel nyolcvan ház közül csak húsz helyre találtak megfelelő pályázót.

Címkék:
hitel, devizahitel, Ócsa,