Vedd meg előre a BKV-jegyet! Dupla árat fizetsz májustól a hajózásért

Pénzcentrum2013. február 28. 14:04

Május 1-től változik a Budapesten menetrend szerint közlekedő hajójáratok díjszabása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Hétköznapokon továbbra is érvényesek lesznek a korábban megváltott jegyek, illetve bérleteke, a helyszínen azonban már csak önálló hajójegyeket lehet vásárolni, amelyekért a vonaljegy árának több mint a dupláját kell fizetni.

Módosította a fővárosi önkormányzat a Budapesti Közlekedési Központtal 2012. április 27-én kötött, a Feladatellátásról és közszolgáltatásról szóló keretmegállapodást. Ennek részeként május 1-től a helyszínen váltott vonaljegyet önálló hajójegy váltja fel a menetrenddel közlekedő dunai hajójáratokon (D11, D12, D13). Munkanapokon az egyéb jegyek és bérletek változatlan feltételekkel jogosítanak utazásra a hajójáratokon, azonban a helyszínen váltott vonaljegyek helyett 2013. május 1-től önálló hajójegyet és annak gyermekek által használható változatát vezetjük be. Az önálló hajójegy 750 forintos áron, annak kedvezményes formája (a 15 évesnél fiatalabb gyermekek részére) pedig 550 forintos áron kerül a kínálatba.

Május elsejétől tehát:

• munkanapokon a Budapest-bérletek, a 24 órás, 24 órás csoportos és 72 órás Budapest-jegyek, valamint a Budapest-hetijegy, továbbá a kerékpárbérlet, a kedvezményes csoportos tanulójegy, a rendezvényhez kapcsolódó jegyek és a kombijegy változatlanul érvényesek a D11 és D12-es hajójáratokon;

• munkanapokon a D11 és D12 járatokon a fenti jegy- és bérlettípusokkal nem rendelkező, díjmentes utazásra nem jogosult utasok számára, hétvégén pedig a D13 viszonylaton minden, díjmentes utazásra nem jogosult utas számára a 750 forintos hajójeggyel vagy a 15. életévüket be nem töltött gyermekek számára az 550 forintos kedvezményes hajójeggyel vehetőek igénybe a járatok;

• a közforgalmú helyi közlekedésben díjmentesen utazó utasok minden nap díjmentesen vehetik igénybe a hajójáratokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tavaszi menetrend a hajójáratokon

Március 15-étől ismét gyakrabban közlekednek majd a hajók. Újra jár majd a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) és a Rómaifürdő között a D12-es járat, a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 60 percenként. Ezáltal csúcsidőben a továbbra is 60 percenként közlekedő D11-es vagy a D12-es hajók valamelyikére 30 percenként felszállhatnak az utasok a közös szakaszon. Hétvégenként pedig ismét közlekednek a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) és a Rómaifürdő között 60 percenként induló D13-as hajók. A hajójáratok megállnak majd a Haller utca kikötőnél is.

Címkék:
utazás, bkv, menetrend,