Változik a parkolási rend Budapesten: újabb fizetős zónák

MTI2013. február 22. 14:35

Változik a parkolási rend Budapest több kerületében. Várakozási övezet lesz például a Gellérthegy I. kerületi oldala, a Margitszigeten pedig csökken a díjmentes időszak.

A Fővárosi Közgyűlés pénteki ülésén megszavazott előterjesztés szerint a Gellérthegy I. kerületi oldalának parkoló övezetbe vonását a Budavári Önkormányzat kérte. A területen egybefüggően legfeljebb három órát lehet majd várakozni, díja 350 forint lesz óránként.

A Ferenciek tere átépítésének idejére a Városház utca teljes hossza, valamint a Párizsi utca Városház utca és Petőfi Sándor utca közötti szakasza kikerül a korlátozott behajtási övezet besorolás alól, és tavasszal fizetős övezetté válik.

A Margitsziget északi részén az eddigi 30 perces díjmentes várakozás időszaka 10 percre csökken, mert a Budapesti Közlekedési Központ azt tapasztalta, hogy az autósok visszaélnek a rendszerrel: fél óra múlva kihajtanak, majd újra behajtanak a parkolóba, így kerülve el a díjfizetést.

A rendelet módosításával az 56-osok terén lévő buszparkoló használata átmenetileg díjmentessé válik, de a városligeti díjfizetés bevezetése után mindennap 8 órától 18 óráig személyautónként 350 forintot, buszonként pedig 1050 forintot kell majd fizetni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
utazás, bkk, autó, Budapest, parkolás, budavári önkormányzat,