Csőtörés a budapesti metróalagútban

Pénzcentrum2013. január 29. 08:19

Ömlik a víz a budapesti metróalagútban a Corvin-negyed és a Kálvin tér között - értesült a Pénzcentrum.hu.

Friss! A BKV Zrt. közleménye
"Ma reggel 7.30-kor az M3-as metróvonal Corvin-negyed és Kálvin tér közötti szakaszán tűzoltóvezeték tűzcsapjának törése miatt vízszivárgást észleltek. A hiba elhárítását a BKV szakemberei azonnal megkezdték, a főelzárót elzárták, amivel azonnal megszüntethető volt a probléma. Az üzemzavar nem veszélyeztette a vonatforgalmat, a metrók zavartalanul közlekednek. Az eset következtében előfordulhatott, hogy egy-egy járműbe beszivárgott a víz, ezért utasaink elnézését kérjük" - olvasható a társaság közleményében.

Víz öntötte el a kék metró vonalát a Corvin-negyed és a Kálvin tér között. A Pénzcentrum.hu egyik olvasójától úgy értesült, a szerelvények az említett szakaszon lelassítanak, a vezetők felhívják az utasok figyelmét a helyzetre, valamint kérik őket, álljanak el az ajtóktól. A probléma forrása egyelőre ismeretlen, olvasónk beszámolója szerint a probléma forrása egy eltörött főnyomó cső lehet.

A Pénzcentrum.hu megkeresésére a BKV Zrt. fődiszpécsere elmondta, a víz a menetrend szerinti közlekedést egyelőre nem befolyásolja, bővebb információval ugyanakkor nem tudtak szolgálni. A BKV Zrt. sajtóosztálya megkeresésünkre elmondta, hamarosan közleményt adnak ki az eset kapcsán.

Kiderült: tűzoltó vezetékből jött a zuhany

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke az Indexnek elmondta, az érintett szakaszon eltört egy körülbelül 500 milliméter átmérőjű, nagynyomású tűzoltó vezeték. Ez az alagút oldalán fut, nagyjából a vonat padlózatának magasságában. A tolózárakat azóta sikerült elzárni. A csőtörés oka, hogy a 3-as metró műszaki berendezéseinek nagy része katasztrofális állapotban van, ki kellene cserélni, erre az egyesület már sokszor felhívta a figyelmet, mondta Bíró Endre.

A metrónak ezen a szakaszán nemrég más műszaki probléma ütötte fel a fejét: a Corvin-negyednél a metrók síntörés miatt csak 15 km/órával közlekedtek. A BKV metrós szakszervezete szerint a 3-as vonalon lévő 70 kilométernyi sínből 50-et ki kellene cserélni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: