Ennyire kemény hidegre lehet számítani hétvégén

MTI2013. január 24. 17:01

A hétvégén komolyabb havazás nem várható, de meglehetősen hideg időre kell felkészülni: várhatóan napközben is csak maximum 0 fok lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken többnyire borult lesz az ég, délen, délkeleten fokozatosan megszűnő havazásra lehet számítani. A középső területek kivételével többfelé megerősödik, nyugaton és északkeleten néhol viharossá fokozódhat a szél. Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten hófúvásra is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1, a nappali csúcsértékek mínusz 5 és 0 Celsius-fok között várhatók.

Szombaton a Dunántúl északnyugati felén változóan felhős, száraz idő várható több-kevesebb napsütéssel, másutt túlnyomóan borult időre van kilátás elszórtan hószállingózással, délkeleten kisebb havazással. A minimumhőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között valószínű, de a kevésbé felhős északnyugati tájakon mínusz 10 fok alá hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között várható.

Vasárnap délkeleten többnyire erősen, másutt változóan felhős idő várható. A délkeleti határvidéken hószállingózás lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke nyugaton és északon zömmel mínusz 12 és mínusz 7 fok között, helyenként mínusz 12 fok alatt, másutt mínusz 7 és mínusz 3 fok között várható. A nappali csúcsértékek várhatóan mínusz 5 fok és fagypont között alakulnak.

 

Címkék: