Mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet?

Pénzcentrum2012. szeptember 1. 13:07

Szeptember 3-án, azaz hétfőn megkezdődik a tanítás az általános és középiskolákban, így - ahogy az lenni szokott - a nyári időszakhoz képest változik a tömegközlekedési járatok közlekedési rendje a fővárosban. A változások természetesen érintik a hosszabb iskolai szüneteket is - idén is lesz őszi, téli, illetve tavaszi szünet a tanintézményekben.

A 2012/2013-as tanév szeptember 3-án, hétfőn kezdődik. A BKK járatai a megváltozó utazási igényekhez igazodva szeptember 3-án üzemkezdettől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek. Fontos felhívni arra is a figyelmet, hogy több járat esetében eltér egymástól a hétfőtől csütörtökig és a pénteken érvényes menetrend, ezért az utazás előtt érdemes tájékozódni a járatok indulási idejéről.


Az első félév során az őszi szünet október 28-ától november 4-éig tart. A téli szünet december 22-től 2013. január 2-ig, míg a második félévben a tavaszi szünet 2013. március 28-tól április 2-ig tart. Ebben az időszakban a járatok az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek. Az ünnepek környékén érvényes közlekedési rendről a Budapesti Közlekedési Központ a későbbiekben részletes tájékoztatást ad majd.

Kerüld a sorban állást, válts szemeszterbérletet!

Az érvényes nappali vagy esti tagozatos diákigazolvánnyal rendelkező utasok a 2012-2013-as tanévre is válthatnak szemeszterbérletet. A BKK bérlete 2012. szeptember 1-jétől 2013. február 1-jéig, öt hónapon keresztül érvényes, elsősorban tehát a felsőoktatási félévhez igazodik, de az alap- és középfokú képzésekben részt vevő tanulók számára is jó vétel lehet. A szemeszterbérlet olcsóbb, mintha öt különálló havibérletet vásárolnánk: 19250 forint helyett ugyanis a szemeszterre szóló bérlet csak 18000 forintba kerül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bérlet a BKK Akácfa utcai központi bérletpénztárában, valamint a Batthyány téren, a Boráros téren, a Déli pályaudvarnál, a Határ útnál, a Kálvin térnél, a Keleti pályaudvarnál, a Móricz Zsigmond körtérnél, a Népligetnél, a Nyugati pályaudvarnál, az Örs vezér terén, a Puskás Ferenc Stadionnál, a Széll Kálmán téren és Újpest-Központnál található pénztárainkban váltható meg. A szemeszterbérlet - mint a többi, a BKK által kibocsátott napi-, többnapos és hetijegy és bérlet is - Budapest közigazgatási határán belül valamennyi BKK-járatra, továbbá a Volánbusz és a MÁV-START meghatározott járataira és munkanapokon a BKK dunai hajójárataira érvényes.

 

Címkék:
puskás ferenc stadion,