A legjobb és a legolcsóbb strandok a Balatonnál: itt a lista!

Pénzcentrum2012. augusztus 17. 05:22

A legjobb strandok a Balatonnál Az utolsó igazi nyári hétvége valódi strandidővel kecsegtet, sokan a vízpartok felé veszik az irányt. A várakozások szerint a magyar tenger partja is zsúfolt lesz, a Pénzcentrum.hu a strandválasztásban segít: mutatjuk a Balaton legjobb és legolcsóbb (azaz ingyenes) fürdőhelyeinek teljes listáját.

A hétvégén - sőt, még hétfőn is- az ország nagy részén derült, napos strandidőre van kilátás. Erősödik a nappali felmelegedés, egyre többfelé 30 fok felett alakul a csúcshőmérséklet, az éjszakák is kissé melegebbek lesznek. A Balaton vize 24-26 fokos, a Velencei tó 21, a Tisza-tó 23 fokos.

Hány hosszú hétvége lesz még idén? - KATTINTS!

A nyár utolsó igazi hétvégéjén sokan a vízpartoknál keresnek menedéket, mint arról a Pénzcentrum.hu csütörtökön beszámolt, a balatoni szálláshelyek telt házzal üzemelnek.

Elfogytak a szálláshelyek, zsúfolt lesz a Balaton a hétvégén - KATTINTS!

A magyar tenger strandjait évek óta minősíti a Balatoni Szövetség nevű szervezet, az úgynevezett Kék Hullám Zászlókkal, amit azok a strandok és kikötők nyerhetik el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak; a 2012-es zászlókat június közepén adták át. Lázár János, a Balatoni Szövetség titkára elmondta: az uniós normák szerint rögzített követelményrendszer alapján a tisztiorvosi szolgálat, valamint több balatoni szervezet bevonásával végezték a minősítést.


A Kék Hullám Zászló egyebek közt azt jelenti, hogy az azt elnyerő strandokon működik elsősegély nyújtó hely, vízimentő szolgálat, orvosi ellátás, és ügyelnek a közbiztonságra is, egyebek közt a lopások visszaszorításával. Míg korábban részt vett a minősítésben Magyarország több üdülőtava is, az idén sem a Tisza-tó, sem a Velencei-tó, sem a Fertő tó nem képviseltette magát. A Balaton 127 strandjából 30 nevezett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A strandok közötti különbségeket az idén először csillagokkal kívánta érzékeltetni a zsűri. "Akadnak fürdőhelyek, amelyek nyugati színvonal felett teljesítenek, de olyanok is, amelyek csak éppen megütötték a követelményszintet, s van még mit fejleszteniük" - fogalmazott a titkár.


A Kék Hullám Zászlót elnyerő 25 balatoni strand közül 11 kaphatta meg a legjobb minősítést jelentő három csillagot: Keszthely városi strandja, Gyenesdiás Diás strandja, Balatonfüred Esterházy strandja, Balatonlelle Napfény strandja, Siófok Nagystrandja, Balatonföldvár Keleti strandja, valamint Vonyarcvashegy-, Balatongyörök-, Alsóőrs-, Csopak- és Balatonboglár strandja. A négy nevezést benyújtó kikötőből pedig három: a Balatoni Hajózási Zrt. szigligeti és balatonboglári kikötője, továbbá a zánkai gyermektábor kikötője tűzheti ki a kék zászlót.

Ingyenes-és szabadstrandok a magyar tengernél

Címkék: