379 ezren voltak idén a Szigeten

Pénzcentrum2012. augusztus 13. 18:33

Már bontják a 20. Sziget Fesztivál sátrait, színpadjait. A jubileumi rendezvényen 379 ezren vettek részt, a szervezők köszöntötték a 6 milliomodik látogatót is.

Hétfő hajnalban elindult a Sziget bontása. Az építmények javát 5 nap alatt bontják le és mintegy 3 hét alatt teljesen kiköltözik a Sziget a szigetről. Ezután határozzák meg a terület rehabilitációjával kapcsolatos feladatokat, melyeket a szakemberek szeptember elejétől kezdenek elvégezni.

379 ezer látogatót számlált a jubileumi Sziget - nyilatkozta a fesztivál hivatalos honlapjának Gerendai Károly főszervező. "Ez a szám némileg elmarad a tavalyi látogatószámtól, de a jelenlegi gazdasági helyzetben nagyjából erre is számítottunk." - mondta a Sziget alapítója, hozzátéve, hogy ennek ellenére nincs ok a panaszra, a költségek lefaragása miatt a fesztivál üzletileg így is sikeres lett.


Idén először a fesztivált a világ legnagyobb videomegosztó oldala élőben közvetítette, így válogatott programját az egész világon lehetett követni az interneten keresztül, a Sziget hivatalos YouTube csatornáján.

A látogatószámhoz képest elenyésző orvosi ellátás történt a Szigeten, nagyságrendileg annyi, mint az előző évben. Ezek szabadtéri rendezvényeken általában előforduló problémák voltak: így a napégés, a rovarcsípés, horzsolások, apróbb ficamok adták az ellátások döntő többségét.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pozitívan számoltak be tapasztalataikról a Szigetet minden évben ellenőrző hatóságok, mint elmondták, összességében nagyon sokat javult a helyzet az előző évekhez képest.

Címkék: