Nálunk is egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus

Világgazdaság2012. július 9. 09:33

Ha lassan is, de Magyarországon is fejlődik a Nyugat-Európában már évtizedek óta népszerű kerékpáros turizmus - írja a Világgazdaság. Hazánkban közel 1500 kilométer turisztikai célra alkalmas, kitáblázott kerékpárúton biciklizhetünk, de sok fejlesztés, felújítás várat még magára.

A kerékpáros turizmus az európai turizmus egyik legdinamikusabban bővülő ágazata, ami Magyarország számára is kihasználható trendet jelenthet. A kerékpáros turisták átlagosan 15 százalékkal magasabb költési hajlandósággal bírnak, 7-11 napra kelnek útra. Magyarországra főleg német, holland, osztrák és szlovák kerékpárosok érkeznek, átlagos napi költésük napi 15 ezer forint körül mozog.

A MÁV-START a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz vasúttal és kerékpárral kirándulók számára kedvezményes túrajegyet vezetett be. Egyre több hazai szállásadó is felismeri a kerékpáros turizmusban rejlő lehetőségeket. Minimum elvárás tőlük, hogy zárt, fedett helyen tudják elhelyezni a vendégek kerékpárjait, valamint minimum 2 napra való, kidolgozott kerékpártúra ajánlattal rendelkezzenek, amelyekről térképet biztosítanak.

Címkék: