Nincs autód? Így is eljuthatsz a tengerpartra

Pénzcentrum2012. június 19. 17:04

A MÁV-START 2012 nyarán is kínál a nemzetközi utazásokhoz, úti célokhoz közvetlen vonatokat Délkelet-Európa kedvelt nyaralóhelyeire, így Pulára, Koperbe és Splitbe. A gyorsvonatokra bármely nemzetközi vasúti pénztárban meg lehet vásárolni a menetjegyet akár forintban, akár euróban.

Irány Pula és Koper az Istria nemzetközi gyorsvonattal

Az idei nyári szezonban először indul közvetlen vonat Pulába, ahonnan könnyen megközelíthetők az olyan kedvelt nyaralóhelyek, mint Rovinj és Porec. Az Istria nemzetközi gyorsvonat Budapest-Keleti pályaudvarról június 22-től augusztus 24-ig minden kedden és pénteken, ülő-, fekvőhelyes és háló, valamint kerékpárszállító kocsival közlekedik, így biztosítva, hogy az utasok kipihenten érkezhessenek a horvát tengerpartra. A vonat azok számára is ideális, akik kerékpárt is szeretnének üdülésükhöz magukkal vinni. A vonattal Maribor-Koper viszonylatban közvetlen kocsik is közlekednek, így az Istria nemzetközi gyorsvonat a szlovén tengerpartra utazóknak is ideális választás lehet (átszállási állomásként Ljubljanát ajánljuk).

Budapestről Splitbe az Adria nemzetközi gyorsvonattal

Splitbe június 15-étől augusztus 31-ig minden kedden és pénteken ülő-, fekvőhelyes és hálókocsival indul közvetlen gyorsvonat. Az Adria nemzetközi vonatban kényelmes ülő-, fekvőhelyes- és hálókocsik közlekednek, amelyből mindenki kényelmi igénye szerint választhat. A vonatban 2012-ben is közlekednek a komfortkocsik, amelyekben a mélyen hátradönthető, elforgatható ülések biztosítanak a normál ülőkocsinál kényelmesebb alvási lehetőséget utasainknak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
hálókocsi,