Biztos, hogy így kellene átszervezni a BKV-t?

Pénzcentrum2012. március 16. 19:07

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint a felszíni járműpark tíz százalékát meg lehet takarítani, ha a kedvezményeket átalakítanák és bevezetnék a lépcsőzetes munkakezdést a hivatalokban, iskolákban. Az iskolák és önkormányzatok azonban nem támogatják a javaslatot - derül ki az InfoRádió összefoglalójából.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint járatritkítással nem lehet jelentős megtakarítást elérni, azzal csak a gázolaj költségeiből lehet lefaragni. Dorner Lajos az InfoRádió Aréna című műsorában korábban kiemelte, hogy a megoldást a lépcsőzetes munkakezdés bevezetése jelentené.

Sok az iskolás, akiknek egyszerre van becsengetés, és a közalkalmazottak is ebben az időszakban járnak munkába - tette hozzá a civil szervezet vezetője, aki hangsúlyozta, hogy a munkakezdés eltolásával a felszíni járművek nyolc-tíz százalékát is meg lehet takarítani csúcsidőben, márpedig minden fillér számít a BKV-nál. Dorner Lajos szerint ezzel a módszerrel milliárdokat lehet megspórolni.

Az InfoRádió megkeresett néhány érintett belvárosi önkormányzatot és oktatási intézményt az elképzeléssel kapcsolatban, a véleményük nem egyezett a VEKE elképzeléseivel. Moss László, az Eötvös József Gimnázium igazgatója szerint nem életszerű a tervezet. Sok a távolról is bejáró diák, és ha később kezdődne a tanítás, akkor nem maradna idő a délutáni foglalkozásokra és tovább kellene az iskolában maradni - közölte az intézményvezető, aki szerint ezt a szülők se támogatnák.

Az igazgató kiemelte, hogy a legtöbb belvárosi iskolában gondot okozna, ha a diákok eltérő időpontban érkeznének az intézményekbe. Hozzátette: náluk eddig is később, negyed 9-kor kezdődött az oktatás. Moss László szerint a belvárosi iskolák nagy részében délelőtt sok órát tartanak, és sehol sem vállalnák, hogy akár estig az iskolákban legyenek a diákok.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Medgyesi Judit, az Erzsébetvárosi Önkormányzat aljegyzője sem tartja elfogadhatónak a lépcsőzetes munkakezdést. Szerinte ez leginkább az ügyfelek szempontjából lenne hátrányos. Mi egy konzervatív kerület vagyunk - érvelt az aljegyző, aki szerint az állampolgárok már jó ideje megszokták, hogy melyik ügyet mikor lehet elintézni.

A VII. kerületben több irodában így is hosszított nyitva tartás van, amelyet már megszoktak az ügyfelek, és ettől nem szeretnének eltérni - tette hozzá.

Címkék: