Már ezt is ellopják a kocsiról...

Pénzcentrum2011. november 1. 20:22

Az autótulajdonosok időről-időre szembesülnek azzal, hogy a tolvajok mindent elvisznek a kocsiról, ami mozdítható. Sokszor persze azt is, ami nem.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen. Az elkövetők szeptember 22-én este Budapesten, a X. kerületi Bihari utcában parkoló egyik személygépkocsi visszapillantóiból a tükröket lopták el.


Fotó: police.hu


Persze nem csak a tükör kell nekik...

Autólopások szempontjából a legfertőzöttebb területnek hazánkban a főváros számít, az összes lopás 86%-át Budapesten követik el az autolopasok.hu statisztikái szerint. A lopási módokban komoly változás nem történt, továbbra is a roncsolásos, betöréses, beugrásos módszer vezet, de nőtt a kulcsduplikálásos esetek száma is. Napjainkban a lopott autók többsége donor, vagyis a megrendelő általában bontós, aki a hivatalos ár töredékéért árulja az alkatrészeket. A szétszerelt autók darabjai azonban nem feltétlenül a hazai feketepiacon találnak gazdára, ugyanis napjainkban már határokon átívelő bűnözési formáról beszélhetünk.

A legfertőzöttebb budapesti terület az oldal statisztikái szerint a XI. kerület, de lapértesüléseink szerint ideális lehetőség adódik a tolvajok számára a rakpartokon, valamint a városszéli metrómegállók környékén található parkolókban is. E területeken a tolvaj pár napig figyelemmel kíséri szokásainkat és ha már betanulta napirendünket elindítja az akciót.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A tolvajok által leginkább kedvelt márkák és típusok listáját több év adatai alapján állította össze az autólopásokra szakosodott portál. A lista egyetlen szépséghibája, hogy csak azon eltulajdonított járművek kerültek be a statisztikába, melyekhez minden szükséges adat rendelkezésre állt. Ezzel együtt is érdemes egy pillantást vetni a végeredményre. A márkák szerinti lopási toplistát a Suzuki és a Volkswagen vezeti, őket a Toyota, a Renault és az Opel követi.

Címkék: