Ingyen vonatozhat holnap minden autós

Pénzcentrum2011. szeptember 21. 16:05

Az "Európai Mobilitási Hét" keretén belül megrendezésre kerülő "Európai Autómentes Napon", 2011. szeptember 22-én a MÁV-START Zrt. ismét csatlakozik a "Forgalmival a vasúton!" elnevezésű akcióhoz. Ennek jegyében ezen a napon a forgalmi engedélyüket felmutató utasok ingyenesen utazhatnak a belföldi vasúti vonalakon.

A szeptember 22-én megrendezésre kerülő Európai Autómentes Nap legfőbb célja az autó nélküli közlekedés megvalósítása, amelyhez a személyszállító vasúttársaság - környezetbarát közlekedést kínálva - a forgalmi engedéllyel rendelkező utasok számára díjmentes utazást biztosít a MÁV-START Zrt. vonatain.

A kedvezményt igénybe veheti a vonaton a forgalmi engedély felmutatásával a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója. A nem magántulajdonban lévő személygépkocsik forgalmi engedélye azonban nem használható fel a díjmentes utazásra.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazás alkalmával, 2. osztályon érvényesíthető, illetve 1. osztályon a kocsiosztály-különbözet díját kell megfizetni. Feláras (pl. InterCity) vonaton az utasoknak a megfelelő felárat (pót - és helyjegyek árát) meg kell fizetnie.

Forgalmi engedély hiányában vagy nem a saját névre szóló forgalmi engedéllyel utazók számára a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyet állít ki, és a MÁV-START Zrt. üzletszabályzatában előírt pótdíjat is felszámítja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
autómentes nap,