Vége a dugóknak a magyar autópályákon

Pénzcentrum2011. június 29. 13:02

Beköszönt a nyári időszámítás a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozásában is. Ennek értelmében a júliusi és augusztusi szombatokon a kamionstop este 22 óra helyett már délután 15 órakor elkezdődik. A tehergépkocsik változatlanul vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek a magyarországi.

A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik (vontatók, lassú járművek, e járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények) forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják. A kamionstop időtartamának nyári kiterjesztését az átmenetileg visszaeső szállítási igények teszik lehetővé. A személygépkocsik hétvégi és ünnepnapi közlekedését a korlátozásnak köszönhetően az idegenforgalmi szezonban kevésbé akadályozzák és veszélyeztetik a lassabb, nehézkesebb tehergépjárművek.

A magyar és a külföldi rendszámú nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozására vonatkozó rendelkezések betartását a közlekedési hatóság, a rendőrség és a vámhatóság fokozottan ellenőrzi. A nyári korlátozás augusztus 31-én ér véget, akkortól ismét szombat estétől vasárnap estig kell majd parkolókban időzniük a tehergépjárműveknek.

Ugyanakkor a kamionstopot a nemzeti fejlesztési miniszter veszélyhelyzetben (pl. az országos tiszti főorvos által meghirdetett hőségriasztás miatt) a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével átmenetileg felfüggesztheti.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: