Sztrájkolnak a mozdonyvezetők, BKV- és Volán-sofőrök

Pénzcentrum2011. június 9. 15:34

Június 29-én és július 7-én 9 órától 11 óráig sztrájkolnak a mozdonyvezetők, ha addig a kormány nem tárgyal érdemben a követeléseikről - jelentette be Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a Kossuth téren tartott demonstráción. A munkabeszüntetéshez csatlakoznak BKV- és Volán-sofőrök is.

Két órás figyelmezető sztrájkot tartanak június 29-én és július 7-én 9 órától 11 óráig a mozdonyvezetők a korkedvezményes nyugdíj eltörlésére vonatkozó kormányzati szándékkal szemben. A bejelentéshez csatlakozott a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége is. Gulyás Attila elnök bejelentette, hogy június 29-én üzemkezdettől két órás figyelmeztető sztrájkot tartanak a BKV-nál dolgozó járművezetők.

Egyelőre a metró-, a HÉV-, a troli- és a villamosvezetők csatlakoztak a kezdeményezéshez. Ha a kormány továbbra sem kíván velük tárgyalni, akkor július 7-én folytatják a munkabeszüntetést.

A mozdonyvezetőkkel egy időben tart sztrájkot a Volán-társaságok dolgozóit tömörítő dél-dunántúli Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége is - mondta Dobi István, a szervezet vezetője.

Címkék:
villamosvezető, mozdonyvezetők szakszervezete,