Mi lesz veled balatoni nyár?

Pénzcentrum2011. május 4. 09:32

Bár vannak bíztató jelek, azonban a legtöbb szakember egyetért abban, hogy a rengeteg bizonytalansági tényező és ellentmondás okán kétesélyes az idei balatoni nyári szezon sikeressége - írja a Napi Gazdaság.

Csökkenhet a hazai és a külföldi vendégek száma amennyiben a forint továbbra is erős marad. A tó körüli vendéglátósok azonban bizakodóak, hiszen az elmúlt időszakban a konkurencia csökkenésével könnyebben termelhetnek profitot.

Sokan reménykednek a Széchenyi üdülési kártya pozitív hatásaiban, azonban nagy kérdés, hogy a leépítések miatt hányan rendelkeznek majd ilyennel. Az előzetes foglalási adatok szerint a vendégek csak rövidebb időt fognak eltölteni a tónál idén, mint a korábbi években.

Egyre több magyar dönt úgy, hogy a tó környékén piheni ki fáradalmait, a külföldi foglalások száma azonban jelenleg alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor volt. Összességében az idei adatok azt mutatják, hogy mintegy 10-15 százalékkal több vendég érkezik majd a Balatonhoz. Ezt erősíti meg a siófoki Hotel Azúr értékesítési és marketing igazgatója is. Sternóczky Balázs elmondása szerint az előfoglalási adatok arra utalnak, hogy az egész előszezon jobban lakul majd, mint tavaly.

A pár napos kiruccanásra érkezők között sokan választják majd a különböző rendezvényeket. A Balaton Sound fesztiválnak helyet adó Zamárdiban például már most alig van szabad szállás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: