Mi az, amit soha nem hagyunk otthon, ha nyaralni indulunk?

Pénzcentrum2011. március 29. 13:02

Egy felmérés szerint tudjuk, hova akarunk utazni, a bőröndbe valók beszerzését viszont utolsó pillanatra halasztjuk, így kapkodva, és gyakran drágábban, a nyaralás helyszínén vásárolunk. Mi magyarok biztos, hogy digitális fényképezőgép és telefontöltő nélkül egy lépést sem teszünk.


Belföldön üdülünk, de sokat költünk

Az Árukereső.hu 2 500 fő bevonásával készült online kutatásának eredményeiből kitűnik, hogy az utazást tervezők nagyobb része (55%) belföldi utazást tervez idén. Ugyanakkor a válaszadók közel 40 százaléka a népszerű külföldi nyaralóhelyek valamelyikét választja: a következő hónapokban leginkább Horvátország, Görögország vagy Olaszország felé vesszük az irányt. A kutatás eredményei rávilágítanak, hogy az utazást tervezők több mint fele a nyaralás árához viszonyítva jelentős összeget, azaz 10.000-50.000 Ft-ot szánt általában az üdüléssel kapcsolatos termékek beszerzésére. A nyaralásokra ugyan átlagosan kevesebb, mint 100.000 forintot szánunk, de ennek az összegnek további mintegy harmadát költöttük el az utazáshoz szükséges termékek beszerzésére a tavalyi évben. A vásárlási trendek egyértelműen azt mutatják, hogy 2011-ben még ennél is többet fogunk ilyen árucikkekre költeni.


Nem tervezzük előre a bőröndbe valót

A felmérés adatai szerint a magyarok nagy része előrelátó, ha az utazás helyszínéről van szó: hónapokkal előbb tudjuk, hogy hová utazunk, a csomagolást és a szükséges felszerelések beszerzését mégis az utolsó pillanatra halasztjuk. Látható, hogy bár az utazás kiválasztásánál nagyon figyelünk az árra, a hozzá kapcsolódó vásárlásnál már kevésbé vagyunk körültekintőek. A magyar internetezők 68 százaléka gyakran a nyaralás helyszínén, drágábban szerzi be az olyan nyaralási kellékeket - mint pl. fürdőruhát, vagy napolajat - pedig az előrelátóbbak az év közbeni akciókat figyelembe véve jelentős összeget spórolhatnának.


A fényképezőgép nem marad otthon

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kutatásból kitűnik, hogy minden magyar számára fontos, hogy csomagjuk ne csak alapvető ruhaneműket, hanem a nyaralás során használatos szórakoztató eszközöket is tartalmazza. Az utazók 86 százaléka visz magával digitális fényképezőgépet, 84 százalékuk telefontöltőt, egyharmaduk pedig MP3-lejátszót.A digitális fényképezőgép iránti kereslet például az év eleji adatokhoz képest májusra közel 23%-kal növekszik, de a videokamerák iránt is fokozódik az érdeklődés ebben az időszakban.

A kutatás eredményei szerint a magyarok közül arányaiban a legtöbben kedvenc ruháik és fürdőruhájuk mellett digitális fényképezőgépüket (61% semmiképpen sem hagyná otthon) és telefontöltőjüket (43% nem indulna el nélküle) pakolják be biztosan a bőröndbe, ezek nélkül semmiképpen nem indulnak útnak. A rangsor alapján úgy tűnik, a hazai utazóknak kevésbé hiányozna a térkép és napszemüveg, mint a fényképező vagy telefontöltő.

Címkék: