Meglepő: Budapest egyre olcsóbb

Pénzcentrum2010. december 16. 05:22

Összehasonlítva a szállodák árait kiderül, hogy New York a legdrágább a világon, míg Budapest a 27. a nemzetközi rangsorban a hotel.info által végzett összehasonlítás alapján. Az amerikai városban idén novemberben egy szoba átlagosan 207,42 euróba (57 040 forint) került, míg a magyar fővárosban 71,67 euróba (19 710 forint).

A New yorki szállodaárak a legdrágábbak - ez derült ki a nemzetközi nagyvárosok szobaárainak a hotel.info által végzett összehasonlítása során. Az amerikai nagyvárosban naponta több mint 200 eurót kellett fizetniük a szállodavendégeknek novemberben. A honlap számításai szerint New Yorkban tavaly novemberhez képest 23,77 százalékkal emelkedtek az árak, de Moszkvában is emelkedő tendencia figyelhető meg. A novemberi kicsivel 160 euró feletti (44 242 forint) éjszakánkénti szobaárral az Orosz Föderáció fővárosa sem volt éppen akciós ajánlat. Oslóban a szállodatulajdonosok átlagban közel 160 eurót kértek egy napi elszállásolásért, amivel a norvég főváros a harmadik legdrágább nagyvárossá lépett elő.

Sok kelet-európai nagyvárosban lényegesen kevesebbet kellett fizetniük a szállodavendégeknek. Mindjárt három kelet-európai főváros szobaárai találhatók a legalsóbb árszegmensben. Budapest rendkívül jutányos volt a 71 euró (19 710 forint) körüli árral, ami 4,8 százalékos csökkenés az egy évvel korábban mért novemberi adatokhoz képest.

 


Az aktuális eredmények nemzetközi összehasonlításban azt mutatják, hogy a nagyvárosok szobaárai jól érzékelhetően, több mint 7%-kal emelkedtek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: