Kérdőjelek a pesti parkolás körül

Pénzcentrum2010. november 29. 09:17

Nehéz dolga lesz a Parking Kft-nek: januártól elvileg ők szednék a parkolási díjakat a főváros tulajdonú közterületeken, egyelőre azonban egyetlen parkolójegy-kiadó automatájuk sincs - írja a Népszabadság.

Az önkormányzati előterjesztés szerint a Parking Kft. januártól a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás (BÖPT) 160 automatájával szedné a díjat.

A főváros 2009 végén tízéves szolgáltatási keretszerződést kötött a Parking Kft.-vel, és 430 jegykiadó-automatára valamint 45 PDA-készülék beszerzésére 1,1 milliárd forintot szavaztak meg a cégnek. Bár a kft kiírta a tendert az eszközök beszerzésére, de ez idáig egyetlen pályázó sem akadt. A fővárost viszont szerződés köti a Parking Kft-hez, akinek egyelőre nincsenek eszközei a vállalt szolgáltatás nyújtásához, ráadásul úgy tűnik, esélye sincs beszerezni azokat a januári indulásra.

A helyzet ideiglenes megoldása lehet, hogy a fővárosi közgyűlés megértőnek bizonyult és felhatalmazta a Parking Kft-t, hogy a BÖPT 160 automatáját birtokba vegye.

 

Címkék: