Világsiker a magyar csodaautó! + fotók

Pénzcentrum2010. november 8. 16:58

Több éves tervezőmunka eredményeképpen a Leila Motors Környezetbarát Eszközöket Fejlesztő és Gyártó Kft. bemutatta új termékét, a környezetkímélő, elektromos Leila Nemesist. Akkora sikere volt az új járműnek, hogy a külföldi kiállításon már többen meg akarták vásárolni.

Azonban még csak egy prototípus készült az autóból, ami természetesen nem volt eladó. A cég jövőre tervezi a sorozatgyártás beindítását.

A jellegzetes külsővel és elektromos motorral ellátott szerkezetet négy lítiumakkumulátor hajtja, amelyek egyenként 120 kilowattosak. Az autó 200 kilométer távolságot képes megtenni egy feltöltéssel. Áramot konnektoron keresztül tölthetünk a gépkocsiba.

A design egy igazi sportautóra hasonlít. Széles kerekek, földig érő karosszéria, LED- es fényszórók és nagy szilárdságú, polikarbonát Jet Screen szélvédők. A jármű különlegessége, hogy elektromos elődeivel ellentétben nagy sebességre is képes, bőven 100km/h feletti a teljesítménye.

Az óriási érdeklődés következtében komoly gyártást tervez a vállalat. Körülbelül 16 millió forint lesz a jármű ára, ami kicsit magasnak tűnik, viszont így is lényegesen elmarad a jelenleg vásárlók körében legnépszerűbb elektromos sportkocsi, az amerikai Tesla 55 millió forintos árától.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék:
tesla motors,