Várj a tankolással, csökken a benzin ára!

Pénzcentrum2010. november 2. 14:06

A Portfolio.hu értesülései szerint a MOL bruttó 2 forinttal csökkenti a benzin nagykereskedelmi listaárát csütörtökön 0 órától, eközben a gázolaj ára változatlan marad.

Csütörtökön (2010. november 4-én) nulla órától 2 forinttal csökkenti a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára változatlan marad. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 319,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 306,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű árváltozással szembesülnek majd a benzin és a gázolaj esetében szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 336-337, a gázolajat pedig átlagosan 323-324 forint környékén tankolhatjuk literenként.

Hétvégén a benzin és gázolajár szinten maradására számítottunk, a mostani döntés a benzin esetében mégsem tekinthető meglepetésnek. Pénteken ugyanis a forintban mért benzin jegyzésár (2,1%-os) csökkenést mutatott, melynek köszönhetően a heti átlagár is csökkenéssel zárt a megelőző heti állapothoz képest.

 

Címkék: