Forradalmat indíthatnak a Google-mérnökei! Megvalósulhat sokak álma

Pénzcentrum/MTI2010. október 12. 14:02

Az informatikai óriás, Google, vezető nélküli autókat tervezett a Volkswagen és az Intel Corp. segítségével.  Az USA-ban már folynak a tesztelések. A sofőr nélküli járművek eddig 225 ezer kilométert tettek meg San Francisco és Los Angeles utcáin.

Az új technika előnye a projektvezető Sebastian Thrun szerint, hogy a közúti balesetek visszaszorulhatnak, csökken a szennyezőanyag kibocsátás és nagyfokú időmegtakarítás érhető el.

Az autók kamerák, radarok és lézerek segítségével érzékelik a körülöttük lévő forgalmat. Beépített térképpel rendelkeznek a területről, felismerik a forgalmi helyzeteteket és a sebességkorlátozást is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Google több olyan fejlesztésben részt vesz, ami nem tartozik közvetlenül a fő tevékenységéhez. Beruház járműfejlesztésekbe, mesterséges intelligenciába valamint áramelosztási kutatásokba. A vezető nélküli autó által lehetőség lenne például a munkába tartó, sok időt igénybe vevő vezetés helyett, hasznos dolgokat végezni, akár internetezni - tette hozzá Rob Enderle, a San José-i Enderle csoport vezetője.

Címkék:
autó,