Sosem gondolnád, milyen veszélyekkel is jár a nyaralás!

Pénzcentrum2010. július 25. 14:02

Utazáskor általában körültekintőbben kezeljük a csomagjainkat, miután megérkeztünk egy idegen országba, fokozottan ügyelünk értékeinkre. Ki gondolná, hogy épp a legbiztonságosabbnak hitt helyen álmában leselkedhet rá a legnagyobb veszély?

Több nemzetközi hírportál is világgá repítette a hét folyamán a Le Figaro francia napilap cikkét, mely szerint a francia hatóságok egy légi utaskísérőt vettek őrizetbe. A 47 éves Lucie R. Franciaország nemzeti légitársaságánál, az Air France-nál dolgozott. Főként a távol-keleti járatokon repült, a letartóztatására is a Tokióból való hazaérkezése után került sor Párizsban.


A légikisasszonyt azért kapcsolták le, mert a rendőrség gyanúja szerint ő állhatott az Air France gépein megszaporodott lopások mögött. A légitársaságnál csak idén januárjában öt utas összesen 4000 euró eltűnését jelentette, és a hatóságoknak feltűnt a légikísérő életvitelének költségei és a fizetése közötti jelentős különbség.

Mint kiderült nem volt téves a rendőri szimat. A hölgy lakásán az utasoktól eltulajdonított kitöltetlen csekkeket és bankkártyák számait találták meg, és a hírek szerint kihallgatás során 26 lopást is elismert, melyeket 2009 márciusától kezdődően hajtott végre. A lopásokat akkor követte el a hosszú repülő utak alatt, amikor az utasok aludtak. Nagy összegű készpénzt (eurót, jent, svájci frankot), valamint órákat, ékszereket, hitelkártyákat és csekkfüzeteket sikerült zsákmányolnia.

Főként a business osztályon utazó japán turistákat lopta meg, akik különösen jó célpontnak számítottak. Egyrészt a business osztályon utazók általában tehetősebbnek számítanak az átlagosnál, másrészt a japánok egyébként is szívesebben hordanak maguknál az átlagosnál nagyobb mennyiségű készpénzt. Az Air France-on történt eset példája mindannyiunkat arra int, hogy repülésünk során is legyünk figyelemmel értékeinkre. Ne hagyjuk elől pénztárcánkat, és ne tegyük közszemlére, ha esetleg sok készpénzzel utaznánk!

Címkék:
air france,