Felduzzadt szúnyogcsípés: egyre többen fordulnak orvoshoz!

Pénzcentrum/InfoRádió2010. június 25. 09:32

Egyre többen keresik fel a kórházak sürgősségi ambulanciáját nagyobb, felduzzadt szúnyogcsípés miatt. A Magyar Dermatológiai Társaság elnöke az InfoRádiónak azt mondta: allergiás reakció ilyesmi miatt csak ritkán alakul ki, az azonban előfordulhat, hogy egy elfertőződött csípés komoly gyulladást okoz.

Bár sokan mennek kórházba a nagy helyi reakciót kiváltott, felduzzadt szúnyogcsípésükkel, mert allergiás reakciónak vélik a tüneteket. A Magyar Dermatológiai Társaság elnöke szerint ahelyett, hogy egyből a sürgősségi ambulanciát keresnék fel, az embereknek inkább a háziorvosukhoz kellene fordulniuk.

A csípés helyén kialakult elváltozás ugyanis toxikus hatás következtében alakul ki. Baj abból lehet, ha a páciens kivakarja a duzzanatot, emiatt pedig a bőr felületéről baktériumok jutnak annak mélyebb rétegeibe. Ott megtapadva a kórokozók helyi gyulladást válthatnak ki - magyarázta Kemény Lajos.

Ez akár a nyirokutak gyulladását is eredményezheti, sőt, orbánc is kialakulhat, de ilyesmi csak ritkán fordul elő - jegyezte meg a szakértő.

Kemény Lajos hangsúlyozta: a nagyobb, felduzzadt szúnyogcsípést mindenképpen érdemes megmutatni a háziorvosnak, aki eldönti, hogy tovább kell-e irányítani a beteget a szakorvoshoz, vagy elég helyi szteroidkezelést alkalmazni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Korábbi cikkünk a csípések megelőzésére: Így állíthatod meg a szúnyoginváziót: filléres megoldások a vérszívók ellen

Címkék: