Tragikus baleset - Meghalt a Toyota legtapasztaltabb pilótája (képek)

Pénzcentrum2010. június 24. 16:58

Frontálisan ütközés következtében veszítette életét a Toyota legtapasztaltabb tesztpilótája egy németországi autóbalesetben. A 67 éves Hiromu Naruse épp tesztúton volt a Lexus egy még fejlesztés alatt álló szupersportkocsijával.

A baleset egy németországi tesztközpont közelében történt közúton. A Lexus sportkocsi egy széria BMW-vel ütközött frontálisan, mely szintén tesztelés alatt állt. Mindkét autóban ülők bukósisakot viseltek, és az autók tele voltak tömve a teszteléshez szükséges elektronikával - nyilatkozták a helyszínelő rendőrök.


Az ütközés következtében egyedül a Lexust vezető Hiromu Naruse vesztette életét. A BMW-ben ülő 33 és 34 éves tesztpilóták életben maradtak, mindkettejüket kórházba szállították, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett. A baleset előtt az útszakasz biztonságosnak számított, egyelőre a rendőrök sem tudják mi lehetett a tragikus esemény oka.


Az autógyárat súlyos veszteség érte a tesztpilóta halálával. Naruse 1970 óta dolgozott az azóta a világ legnagyobb autógyárává fejlődött Toyotának. A sportautó-fejlesztések egyik kulcsfigurája volt a japán autógyártónál, mivel az 1965-ben megjelent 2000GT óta az összes Toyota sportautót vezethette.


A halálos baleset során súlyos károk keletkeztek az autókban is. A mintegy másfélmillió eurót érő Lexus sportkocsi a képek tanúsága szerint súlyosan megrongálódott. A típus még bőven tesztelés alatt áll, legkorábban csupán jövőre kerülhetnének eladásra az első darabok. A baleset következtében azonban nem elképzelhetetlen, hogy csúszik a fejlesztés. Az LFA-ból mindössze 500 darabot tervez gyártani a Lexus, darabonként pedig 375 ezer eurót - több mint 100 millió forintot - kérnének majd a kocsikért.

Címkék:
hiro,