Ingyenes programok sokasága - Hova érdemes menni hétvégén?

Pénzcentrum2010. május 28. 16:58

Ingyenes Kispál és a borz és Quimby koncert a Szabadság téren, halászléfőző verseny a Római-parton, katonai hagyományőrző programok az Orczy-kertben és gyermeknapi rendezvények a Városligetben. A hétvége budapesti programkínálatát gyűjtötte össze az InfoRádió.

A hétvégén rendezik meg az V. kerületben a hagyományos május végi Belvárosi Fesztivált, amelynek keretében négy helyszínen öt színpad kínál ingyenes koncerteket, valamint családi és gyerekprogramokat.

Az Erzsébet téren a világzene, a Deák Ferenc utcában a dzsessz, a Zrínyi utcában a táncdal, a Szabadság téren pedig a könnyűzene kedvelőit várják. Péntek délutántól este tizenegyig fellép a többi között Keresztes Ildikó, Kovács Kati és a Qualitons, az Erik Sumo Band és a Kispál és a borz, szombaton pedig Tóth Vera, a Transform Quintet, a Carbonfools, a Harcsa Veronika nevével fémjelzett Bin-Jip és a Quimby szórakoztatja a közönséget. A Gyermeknap alkalmából vasárnap a Szabadságtéren Halász Judit és Levente Péter várja a gyerekeket, este pedig Demjén Ferenc koncertjével ér véget a háromnapos program.

A Nemzeti Bank is kinyitja kapuit: Hoppá! Szokatlan vendégek Simor irodájában

Szintén pénteken kezdődik és vasárnapig tart a Római-parti Fesztivál, amely a népszerű pihenő hely régi hangulatát kívánja ismét megidézni. A kamarazenei koncertek, valamint iskolai tánc- és sportbemutatók mellett az Országos Halászléfesztivál keretében szombaton délelőtt 11 és délután 3 óra között halászléfőző versenyt is hirdetnek a Duna part Pünkösdfürdő melletti zöldterületén.

Ugyancsak péntektől vasárnapig tart a Józsefvárosi Önkormányzat és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem szervezésében a Ludovika Fesztivál, amely az Orczy-parkba invitálja a magyar hadikultúra iránt érdeklődőket. A hagyományőrző csoportok a Honfoglalástól a Monarchia koráig képviseltetik magukat és tartanak bemutatókat, amelyeket kézműves és gyermekprogramok egészítenek ki.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szombaton és vasárnap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen 20. alkalommal rendezi meg a Városligeti Gyermeknapot a Napozóréten.

A mesejátékok, kézműves foglalkozások, sportbemutatók, lovasterápia és gasztronómiai érdekességek mellett szombaton délután öt órától a Királydombnál a Zuglói Filharmónia Lehár Ferenc népszerű operett betétjeiből rendez gálakoncertet, vasárnap déltől pedig a Kolompos, a Kaláka, a Katáng és a Söndörgő együttesek szórakoztatják műsorukkal a kicsiket és nagyokat.

Címkék:
quimby, nemzetvédelmi egyetem,