Budapest: svédcsavarral kettőt előre

Pénzcentrum2010. május 2. 14:32

A Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviselete és a legfontosabb olasz gazdasági napilap, az Il Sole24ore szerkesztőségének együttműködésében a napilap kiadója megjelentette a Weekend in Europa utazási magazint. Az olvasók Budapesttel mint Európa egyik kiemelkedő egészségturisztikai úti céljával, egészségturisztikai kínálatával és a város látnivalóival ismerkedhetnek meg. A budapesti történelmi gyógyfürdőket és a város látnivalóit bemutató cikk mellett, az olvasók már a magazin nyitóoldalán, a bevezetőben is találkozhatnak a Széchenyi fürdővel.

Az olaszok az "álomutazást" egyre inkább egy wellness utazással azonosítják, ezért egyre jelentősebb az érdeklődés a wellness-szolgáltatások iránt. A magyar egészségturisztikai kínálat népszerűségét támasztja alá, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint az év első két hónapjában 18.1%-kal nőtt az olasz vendégéjszakák száma a hazai gyógyszállodákban.

Egyre népszerűbb Budapest a skandináv turisták körében

A legnagyobb skandináv utazási irodai hálózat, a TICKET 2010. április 29-én publikálta a májusi foglalásainak TOP 10-es listáját. Az összesítésből kiderül, hogy jelentősen növekedett a skandináv turisták utazási kedve tavaly májushoz képest. A nagyvárosok népszerűségi listáján London egy, Párizs és Prága két hellyel esett vissza tavalyhoz képest, míg Barcelona, New York és Berlin eggyel előrébb lépett. Az egyetlen város Budapest, amely két helyet javított helyezésén, ezzel a nyolcadik a foglalások szerinti népszerűségi listán.

A toplista az alábbiak szerint alakult 2010 májusában a foglalások alapján:

(zárójelben a tavaly májusi rangsor):

1. Palma de Mallorca (1)

2. Barcelona (3)

3. London (2)

4. Róma (7)

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

5. New York (6)

6. Párizs (4)

7. Prága (5)

8. Budapest (10)

9. Amszterdam (9)

10. Berlin (-)

Címkék: