Fotók: íme a legújabb magyar élményfürdő! 5 milliárdért építették

Pénzcentrum2010. március 19. 04:32

Hajdúszoboszlón található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 2,25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a gyógyfürdő fejlesztésére. A mai napon átadott kiemelt projektnek köszönhetően az Aqua Palace élményfürdő egész évben, változatos szolgáltatásokkal várja látogatóit. A fejlesztés hatására munkahelyek jöttek létre, nőtt a térség turisztikai és gazdasági vonzereje, erősödnek a vállalkozások.


A gyógyfürdő fejlesztésére a város önkormányzatának majdnem kizárólagos tulajdonában álló Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez.

 


A "Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése - Aqua-Palace Élményfürdő " című projektet 2007-ben a Magyar Köztársaság Kormánya kiemelt projektként nevesítette, melynek keretében a projektgazda 2,25 milliárdos támogatással építhette fel az egyébként 4,8 milliárd forint összértékű beruházást. A projekt révén a település valóságos "világfürdővé" válik.

 


A beruházásnak köszönhetően a fürdő egész évben magas színvonalú, változatos szolgáltatásokkal várja az üdülni és gyógyulni vágyókat, kielégítve minden korosztály igényeit. Mától az Aqua Palace fedett élményfürdő 15.000 m2-en, 1.600 m2 vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására alkalmas.

 


A gyógyfürdő mellett gyermek- és családi fürdők, szaunablokk, élményfürdők, napozó terasz, valamint fitness, wellness és gasztronómiai szolgáltatások várják a látogatókat. A projekt egyediségét a kisgyermekes családoknak nyújtott Magyarországon egyedülálló kínálat, a 2 pályás víziszörf, a mozi-fürdő, a különböző korokat és helyszíneket megidéző egyedi, exkluzív élménymedencék adják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


A projekt révén bővült Hajdúszoboszló turisztikai kínálata, a vonzerő fokozása révén pedig nő majd a vendégforgalom, és javul a régió versenyképessége. Közvetlen hatásként a fürdőben 62 új munkahely jött létre, ezen túlmenően diák- és szezonális munkaerőt is foglalkoztatnak, a más szolgáltatókra és más szektorokra átgyűrűző pozitív hatások azonban ennek sokszorosát is eredményezhetik.

 


A beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a világfürdővé váló Hajdúszoboszló a régió turisztikai központja marad, és továbbra is megőrzi a hazai idegenforgalmi piacon a vendégek számát tekintve Budapest után a második helyét.

(Fotók: hungarospa-rt.hu)

Címkék: