Autólopási toplisták márka és típus szerint: ezeket viszik!

Pénzcentrum2010. március 12. 09:32

A rendőrség szerint folyamatos csökkenést mutat a gépjárművekre elkövetett lopások száma. Míg 2003-ban 8886 autót tulajdonítottak el, addig ez a szám 2009-ben 6113-ra csökkent. A lízingcsalások száma is ezerrel csökkent tavaly, de a válság hatására kevesebb lett az összes lízingügylet is - írja a Napi.

A legfertőzöttebb terület a főváros, az összes lopás 73%-át Budapesten követik el. A lopási módokban komoly változás nem történt, továbbra is a roncsolásos, betöréses, beugrásos módszer vezet, de nőtt a kulcsduplikálásos esetek száma is.

A lap ezúttal nem a rendőrségi, hanem az autolopasok.hu oldal ilyen típusú összesítését tette közzé. A tolvajok által leginkább kedvelt márkák és típusok listáját több év adatai alapján állították össze.

A lista egyetlen szépséghibája, hogy csak azon eltulajdonított járművek kerültek be a statisztikába, melyekhez minden szükséges adat rendelkezésre állt. Ezzel együtt is érdemes egy pillantást vetni a végeredményre.

A márkák szerinti lopási toplistát a Volkswagen és a Suzuki vezeti, ám a forgalomban lévő kocsikra vetített lopási arány a Hondánál a legmagasabb (minden kétszázadikat ellopták), a SEAT a második, a Peugeot a harmadik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Típusok szerint a Suzuki Swift állt a legtöbb tolvaj célkeresztjében, de sokat loptak a Skoda Fabiákból, a Volkswagen Golfokból és a Peugeot 206-osokból is. Az elemzés szerint a lopások legfelkapottabb hónapját éppen most éljük, a tolvajok tavasszal "dolgoznak" igazán aktívan.

Címkék: