Perbe fogják a gyilkos autó gyártóját

Pénzcentrum2010. március 4. 16:02

Perbe fogják a Toyotát annak a kaliforniai állami járőrnek a hozzátartozói, aki három családtagjával együtt egy Toyotában vesztették életüket. A felperesek szerint a japán gyártó autóinak azóta sokat kárhoztatott gázpedálproblémája járult hozzá, hogy a jármű veszélyesen felgyorsult, irányíthatatlanná vált és végül halálos balesetet okozott.

Az eset még múlt év augusztusában történt: Mark Saylor feleségével, kislányával és sórorával utazott Lexus ES 350-esükben, amikor az autó magától gyorsulni kezdett és nem lehetett megállítani, hiába próbált a sofőr fékezni. A Lexus végül 200 km/h-s sebességre gyorsulva becsapódott egy másik autóba, átvágott egy kerítésen, egy védőfalnak csapódva felrepült a levegőbe, többször átfordult, majd becsapódott és kigyulladt. Az autó utasainak utolsó másodperceit a rendőrség telefonvonalain működő automata is rögzítette, ahogy az utasok kétségbeesésükben a segélyhívót tárcsázták - írta a Reuters.

Korábban: Leáll a Toyota-forgalmazás az USA-ban, ilyen nagy a baj?

A San Diego-i Rendőrség szakértői szerint a baleset azért következhetett be, mert a gázpedál beragadt az ülés alatti gumiszőnyeg pereme alá. Ezt eredetileg egy nagyobb autóba tervezték, ám a kereskedésben mégis ezt helyezték Saylor autójába. Más mechanikai vagy technikai okot nem találtak a vizsgálatot folytatók. A Toyota folyamatban lévő ügyről nem kívánt nyilatkozni. 

Korábban: Milliónyi autót hív vissza a Toyota, lehet következménye hazánkban is!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy a kereskedés egy másik ügyfele szintén panaszkodott hasonló problémára: ő úgy kerülte el a balesetet, hogy az elszabadult autó váltóját üresbe tette, majd megállás után kiszabadította a gázpedált. Panaszt tett a kereskedésben, ám a panasza állítólag sosem érkezett meg az illetékeshez. A közlekedési minisztérium adatai szerint az utóbbi egy évtizedben legalább 50 haláleset köthető Toyota vagy Lexus típusú gépjárművek elszabadulásához.

Címkék:
kigyulladt autó,