A telepeken ragadnak a vagyonadós autók: régi, erős, de eladhatatlan!

Pénzcentrum2010. február 9. 09:47

Az elmúlt hetekben több vagyonadóval sújtott modell is százezreket veszített az értékéből, még az olcsóbb használt kocsik is eladhatatlanná váltak a holtszezon és a vagyonadó miatt. Nem csak a hó roppant súlya, hanem az adóteher miatt is a telepeken ragadnak az ilyen járművek.

A 170 lóerős és annál nagyobb teljesítményű kocsik még csökkentett áron sem kelnek el a használtautó-piacokon. Ennek hátterében nem csak a holtszezon, hanem az idén bevezetésre került ilyen járművek után fizetendő vagyonadó áll.

A piacot megzavarta az új adótétel, a kereskedők nem tudják finanszírozni az egyébként is nehezen értékesíthető, de most már eladhatatlanná váló 170 lóerős, vagy annál nagyobb teljesítményű autókat. A kereskedők szerint a 2-4 éves modellek tizedét érinti a vagyonadó, ezekre pedig január elsejétől nekik is fizetniük kell a vagyonadót. Ez új helyzet, eddig az volt a gyakorlat, hogy az átvett gépkocsik az eladásig mentesültek a terhek megfizetése alól.

TOP 10 eladhatatlan vagyonadós autó Magyarországon! Te adnál értük pénzt?

Hasonló helyzetbe került a Fővárosi Autópiac 85 kereskedése is. A piac igazgatója szerint csökkent az eladásra kínált autók forgási sebessége, különösen a vagyonadóval érintett modellek ragadtak be a telepeken.

Címkék: