Kolbásszal és pálinkával csábítják hozzánk a németeket

Pénzcentrum2010. január 23. 13:32

Az Alföld és Tisza-tó régió évek óta következetesen, kampányokkal igyekszik meg- illetve visszahódítani a keletnémet tartományok turistáit. A Balaton iránt viszont Ausztriából is nagy az érdeklődés.

Az Alföld és Tisza-tó régió fő vonzereje a kedvező ár/érték arányú egészségturizmus, tipikus magyar pusztai környezetbe ágyazva. A Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselete és az Alföld nagyrégió együttműködésének köszönhetően egy Puszta-microsite indult január elsején a www.ungarn-tourismus.de honlapon, mely aktuális szolgáltatói ajánlatokat és kiemelt rendezvényeket tartalmaz.

A régió kolbász- és pálinkakóstoltatással, filmvetítésekkel, magyar tánccal és turisztikai ajánlatokkal mutatkozik be a drezdai Kulturpalastban január 28-án, majd kiemelt régióként a Dresdner Reisemarkt turisztikai kiállításon, január 29-31. között, ahol Magyarország partnerország. A bemutatkozások sora hirdetésekkel és további megjelenésekkel folytatódik a tavasz folyamán.

A Balaton 2010-ben is keresett Ausztriában

A janurár második hetén megrendezett bécsi Utazás Kiállítás szakmai- és nagyközönségi vásáron konkrét és élénk érdeklődés mutatkozott a magyar, ezen belül is a balatoni ajánlatok iránt. A wellness-szolgáltatások és wellness-ajánlatok voltak a legkeresettebbek, joggal bízhatunk tehát abban, hogy az osztrák beutazó forgalom 2010-ben is, a tavalyi számokkal összhangban emelkedni fog.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A KSH 2009. I-XI. havi statisztikai adatai is a kedvező tendenciát támasztják alá: 6,5 %-kal több osztrák vendég látogatott a Balaton régióba tavaly, mint 2008 azonos időszakában. Ezzel párhuzamosan a vendégéjszakák száma is nőtt mintegy 4,2 %-kal.

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának 2010. évi marketingtervében, illetve az abban foglalt külpiaci tevékenységben is jelentős szerepet kap az ausztriai marketingkommunikáció - szoros együttműködésben a Zrt. ausztriai külképviseletével. A kiemelt küldőpiacként meghatározott országban a kommunikáció középpontjába idén az egészségturizmus, valamint a bor és gasztronómiai termékek kerülnek, a fő üzenet pedig hangsúlyozza a földrajzi közelséget, a magyarok vendégszeretetét, a kiváló adottságokat, valamint azt, hogy megéri Magyarországon, ezen belül is a Balatonnál pihenni.

Címkék: