Itt az év legzöldebb autója

Pénzcentrum2009. december 4. 11:02

Az Egyesült Államok egyik legjelentősebb autós szemléjén egy európai autógyár dízel meghajtású gépkocsija kapta a 2010-es év Zöld Autója díjat.

Idén sorozatban másodszorra nyerte dízel autó a Los Angeles-i Autókiállításon az év zöld autója djíat. A tegnapi díjkiosztón a 2010. évi befutó az Audi A3-as TDI volt. A német gyár modellje olyan hibridmeghajtású kocsikat utasított maga mögé, mint Honda Insight Hybrid, Mercury Milan Hybrid vagy a Toyota Prius.


A zsűri az autó külső formáján, és a kiugróan jó felszereltségén kívül a kocsi fogyasztását méltatta. Az A3-as TDI modellje 50%-kal kevesebbet fogyaszt hasonló kaliberű benzines társánál, autópályán megelégszik mindössze 5,6 liter gázolajjal 100 kilométerenként, és ezzel a legjobb fogyasztású prémium kategóriás autónak számít az Egyesült Államokban.

A fogyasztásából adódóan a fenntartási költségei is igen kedvezőnek az Audi A3-nak és a széndioxid kibocsátása is kiugróan alacsonynak számít a kategóriájában. A kétliteres, 140 lóerős turbódízel motor emellett halk járású, és alacsony fordulatszám mellett is leadja a nyomatéka jelentős részét.

Címkék: