Téligumit a hipermarketből: morognak a szervizek

Pénzcentrum2009. október 20. 08:32

A szokásosnál korábban köszöntött be a hideg időjárás, így a szervizek és forgalmazók szerint az autótulajdonosok is hamarabb ébredtek és már megkezdték a téli gumiabroncsok cseréjét - írja a Napi.

A Snowfox Gumi Kft. szerelési naplója erre a hétre már betelt, annyi kuncsaft jelentkezett a cégnél. Az előzetesen vártnál nagyobb a piaci igény a Michelin Hungária Kft.-nél is.

A kereskedők már korábban betáraztak a teljes piac már több mint 50 %-át adó téli gumiabroncsokból. A flották is megkezdték a cseréket, a végfelhasználók felé pedig most indult meg az értékesítés. Tapasztalatok szerint egyre több autós tudatosan tervezi az abroncscserét, igyekeznek elkerülni az első hó leesésével járó hisztérikus tolongást.

Idén korábban elkezdődött az abroncsok értékesítése, amire rásegít a hideg idő is - mondta a Gumidepó Bt. vezetője. Áremelésről nincs szó, hiszen a szerelési munkadíjon nem emeltek, a nagykereskedelmi árak hasonlóak maradtak és még az áfaemelést sem érvényesíti a cég. Ennek ellenére a szerviz forgalma jelentősen visszaesett, miután csak részben tud versenyezni azokkal az utóbbi években feltűnt vállalkozásokkal, amelyek a nagykereskedelmi ár alatt kínálják az abroncsokat.

A hipermarketek is sok vevőt szívnak el, ugyanis a tárgyalások során jobb árakat tudnak kialkudni.

Címkék: