Extra spórolós autó: 2 forint/km + képek

Pénzcentrum2009. október 13. 12:02

Mérföldenként egy pennyt, azaz kilométerenként nagyjából 1,8 forintnyi üzemanyagot fogyaszt az új Mini. Az "E" jelzésű elektromos modellekből igazi népautó is válhat.


Nagy-Britanniában 20 szerencsés kiválasztott kezdheti meg hamarosan az új Mini tesztelését. A "Mini E" névre keresztelt modell 20 vezetőjét sorsolással választják ki a több száz jelentkezőből. A szerencsés nyerteseknek havi 330 fontot, azaz mintegy 94 ezer forintot kell fizetniük az autóért, és vállalniuk kell, hogy minden hónapban legalább 300 mérföldet -480 kilométert- utaznak vele.

 


Az elektromos autókat elsősorban városi közlekedésre tervezték: egy speciális otthoni áramgenerátorral négy és fél órás töltéssel lehet "teletankolni" őket, így körülbelül 100 mérföldet, azaz 160 kilométert tehetünk meg velük. Természetesen egyre szaporodnak azok a benzinkutak, ahol nagy teljesítményű töltők várják az autósokat, sőt, egyes hipermarket-láncok üzleteinél is lehetőség lesz majd a gyorstöltésekre.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A gyártó szerint a Mini E érföldenként egy pennyt, azaz kilométerenként nagyjából 1,8 forintnyi üzemanyagot fogyaszt . A BMW konszern szerint az "E" jelzésű elektromos modellekből igazi népautó is válhat.

 

Címkék: