Népautó a száguldó cirkuszban? Hogy tetszene a Volkswagen F1-team?

Pénzcentrum2009. október 9. 10:32

A luxusautókat gyártó német Audi egyik képviselője arra célozgatott egy interjúban, hogy a velük egy vállalati csoportba tartozó Volkswagen fontolóra venné a Forma-1-ben való indulást, ha a költségek tovább csökkennének.

Reinhold Carl, az Audi szingapúri igazgatója egy helyi lapnak adott interjújában elmondta, hogy az éves költségkeret további szűkítése esetén elgondolkodnának a száguldó cirkuszba való belépésen. Egyelőre a csapatoknak még mindig százmillió euró feletti összeget kell előteremteniük az éves program megvalósításához, ami rendkívül magas.


Forrás: motorauthority.com

"Ha a felhasználható költségkeretet tovább csökkentik, akkor közelebb kerülnénk a Forma-1-be történő belépéshez" - mondta a lapnak.

Az igazgató elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy a Jaguárnak és a Hondának is beletört már a bicskája a száguldó cirkuszba, a BMW is elhagyja a Forma-1-et az év végén, valamint a Toyotáról és a Renault-ról is hasonló találgatások kaptak szárnyra. Az igazgató szerint azoknak a csaptoknak is csökkenhetnek a bevételeik, akik a rajtrácson maradnak.

A nehézségek ellenére amennyiben a Volkswagen mégis egy csapat összeállítása mellett döntene, akkor azt vagy a Porsche, vagy az Audi gyárral közösen karöltve tudná megvalósítani.

Címkék: