Októberben kerülhet pecsét a Mercedes-üzemek építési engedélyére

Pénzcentrum2009. szeptember 28. 08:32

Várhatóan a jövő hónap első felében valamennyi tervezett üzemrészének felépítéséhez megkaphatja a jogerős építési engedélyt a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. - erősítették meg a szegedi megyeházán - írja a Napi Gazdaság.

A Kecskemét határában óriás-beruházást tervező cég a Dél-alföldi Regionális Államigazgatási Hivataltól a prés- és karosszériaüzem, különböző kiszolgáló létesítmények, valamint az ipari terület belső útjaira kért építési engedélyt. (Az új autógyár festőüzeme már épülhet, mert az ezzel kapcsolatos határozatot a szakhatóság már a nyáron kiadta.) A tender-győztes Duna Aszfalt Kft. már elkezdte a terület előkészítését, a társaság feladata lesz többek között a tereprendezés, az utak és a kerítés megépítése, sőt a parkosítás is.

A Mercedes gyár hazai beszállítóinak viszont úgy tűnik, hogy még egy darabig várniuk kell. Gaál József, a feladatokat összehangoló Hírös Beszállító Klaszter elnöke úgy nyilatkozott: miután a Kecskeméten először gyártandó típus jelenleg Németországban készül, elsősorban ottani beszállítók közreműködésével, a hazai cégek várhatóan csak a második modell gyártásában vehetnek majd részt. Erre legelőbb 2013-2014 között lesz lehetőség.

A Daimler-Benz, amely mintegy 200 milliárd forintos költséggel épít új üzemet Kecskemét határában, az új generációs A- és B-osztályú járműveinek előállítását kívánja Magyarországra hozni. Ezek jelenleg Rastattban készülnek. A kecskeméti üzem mintegy 2500 dolgozót foglalkoztat majd, emellett legalább 150-200 beszállítónak adhat munkát.

Címkék:
kecskemét mercedes gyár,