Megválna a Centrumtól Terézváros: 1 milliárd a tét

Pénzcentrum2009. szeptember 9. 09:32

Terézváros 1 milliárd forinttal nagyobb bevételhez juthatna évente, ha a saját kezébe venné a parkoltatást - mondta Wertán Zsolt VI. kerületi önkormányzati képviselő. A héten lejár a Centrum Parkoló Kft. szerződése, az új pályázatot (melyet szintén 10 évre írtak ki) felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság - írja a Magyar Hírlap.

A képviselő szerint a VI. kerületnél kevesebb parkolóhellyel rendelkező Belváros tavaly 800 millió forinthoz jutott ebből a forrásból, amihez képest nevetségesnek mondható az ezen a címen beérkező 160 milliós terézvárosi bevétel.

"A parkolás egy jövedelmező ágazat, amely egyik forrása lehet az önkormányzati hiány orvoslásának" - tette hozzá Wertán Zsolt, emlékeztetve arra, hogy a 10 éves koncesszió szeptember 24-ei lejárta után az önkormányzathoz kerülnek az e tevékenységhez szükséges berendezések.

A képviselő szerint az Európai Unió nem tiltja, a közbeszerzési törvény engedi, hogy saját hatáskörben oldják meg ezt a kérdést. Példaként említette, hogy eddig nem érkezett kifogás amiatt, hogy a főváros saját cége végzi a budapesti szemétszállítást, a Fidesz által irányított Debrecen mellett pedig a szocialista vezetésű Szegeden is egy önkormányzati tulajdonban lévő céghez tartozik a parkoltatás és a városi tömegközlekedés.

Címkék: