Burkolat-felújítások az M3-as autópályán

Pénzcentrum2009. szeptember 4. 14:32

A jövő hét elején jelentős burkolat-felújítási munkálatok kezdődnek az M3-as autópályán. Szeptember 7-től a 18-21., illetve a 96-99. km-szelvények között kell terelésekre és sávszűkítésekre számítani. Mindkét esetben irányonként két-két forgalmi sávot használhatnak majd az autósok.

Szeptember 7-én a délelőtti órákban a forgalomterelés kiépítésével kezdődnek meg az M3-as autópálya 18-21. km szelvénye közötti szakaszának burkolat-felújítási munkálatai Mogyoród térségében, a Budapest felé tartó oldalon. A beruházás keretében nem csupán a szóban forgó pályarész kap új aszfaltréteget, hanem a 20. és a 21. km-szelvénynél található hidak rekonstrukciója is megtörténik.

Ennek során a létesítmények burkolat-, szegély-, és korlátcserén esnek át, valamint utóbbi esetében a híd szigetelését is kicserélik, illetve Mogyoród zajvédelme érdekében zajvédő fal is épül. A főbb munkálatok idejére - várhatóan október 20 ig - a Budapest felé tartó két sáv közül az egyiket a szembe jövő oldalra terelik, míg a másik sáv forgalma közvetlenül az építési terület mellett halad majd. 

Szintén szeptember 7-én a reggeli órákban kezdődnek az M3-as autópálya 96-99. km-szelvénye közötti szakaszának burkolat-felújítási munkálatai Kál térségében, a Budapest felé tartó oldalon. A tervek szerint október 3-ig tartó rekonstrukció idejére - a mogyoródi szakasznál alkalmazott megoldáshoz hasonlóan - a Budapest felé tartó két sáv közül az egyiket a szembe jövő oldalra terelik, míg a másik forgalma közvetlenül az építési terület mellett halad majd.

Címkék: